Opis:
Kasza manna (grysik) to produkt otrzymywany z przemiału oczyszczonego ziarna pszenicy jest lekkostrawna i pożywna. Jej smak został wzbogacony aromatyczną wanilią, która nadaje słodyczy.
Poza naturalnym białkiem kasza manna z wanilią wnosi do codziennego menu kompozycję witamin z grupy B, witaminę E, potas, żelazo, magnez i krzem.
Jako jedna z niewielu kasz jest bogata w jod, który należy dostarczać organizmowi szczególnie przy chorobach pęcherzyka żółciowego i schorzeniach wątroby, trzustki oraz problemach z przewodem pokarmowym.
Jod zapewnia również prawidłowe funkcjonowanie tarczycy, która produkuje hormony pobudzające m.in. przemianę materii, po przez spalanie węglowodanów i tłuszczów. Dlatego regularne spożywanie kaszy manny może mieć wpływ na odchudzanie.
To przysmak nie tylko dzieci, które zajadają ją z mlekiem, lecz także dorosłych, którzy wykorzystują grysik z wanilią do przygotowania pysznych deserów z owocami i sokami. Z kaszy można przygotować również ciasta, budynie.
Więcej informacji o kaszy mannie znajdziesz tu KASZE NASZE
Sprawdź jak ugotować kaszę mannę TU




