Przepisy
Kasza jaglana z truskawkami i granatem na soku
Obiady
Składniki:
- filiżanka kaszy jaglanej Melvit 400 g
- kilka sezonowych owoców np. garść truskawek, owoców leśnych
- łyżka nasion granatu
- garść pokruszonych migdałów
- łyżka masła
- 1,5 filiżanki soku jabłkowego
- 1,5 filiżanki wody
- szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu
Jak przygotować:
1. Kaszę jaglaną podprażamy na suchej patelni.
2. Podprażoną kaszę płuczemy na gęstym sicie, przelewając kilka razy wrzątkiem.
3. Kaszę zalewamy sokiem i wodą, dodajemy masło i gotujemy pod przykryciem.
4. W połowie gotowania dodajemy cynamonu i kardamonu.
5. Tak ugotowaną kaszę serwujemy ze świeżymi owocami i pokruszonymi migdałami.
Przepis ze strony: http://melvit2.prosatis.pl/r_kasza-jaglana-z-truskawkami-i-granatem-na-soku_67


