Opis:
Kasza jęczmienna mazurska jest produkowana z jęczmienia pochodzącego z naszego własnego gospodarstwa rolnego. Powstaje poprzez krojenie ziaren na drobne kawałki.
Żelazo w niej zawarte wspomaga utrzymanie odpowiedniej ilości czerwonych krwinek.
Błonnik - pomaga osobom mającym problemy z układem pokarmowym poza tym reguluje przemianę materii.
Kasza jęczmienna jest jednym z najlepszych źródłeł β-glukanu, który obniża stężenie złego cholesterolu we krwi.
Zawarty w kaszy mazurskiej cynk odżywia komórki jelita poprawiając tym samym odporność całego organizmu.
Kasza jęczmienna mazurska jest bogata w skrobię, która wpływa na powolne uwalnianie się energii z organizmu, dlatego jest to produkt dedykowany przede wszystkim osobom aktywnym i dbającym o linię.
Kasza ze względu na to, że po ugotowaniu wytwarza charakterystyczny kleik - może zostać wykorzystana w kuchni jako zagęstnik do sosów, dodatek do dań mięsnych, farszów, zup, kotletów.
Więcej informacji o kaszy jęczmiennej znajdziesz tu KASZE NASZE




