Opis:
Kasza jęczmienna wiejska to pokojone ziarna jęczmienia, które wcześniej zostały poddane oczyszczaniu i obłuszczaniu. Jęczmień z którego produkowana jest kasza pochodzi z naszego gospodarstwa rolnego.
Jest jednym z najlepszych źródłeł β-glukanu. To związek, który ma bardzo silne właściwości obniżające stężenie złego cholesterolu we krwi.
Osoby zmęczone, których sprawność fizyczna została obniżona powinny zacząć jeść kaszę, obecne w niej: potas i żelazo potrafią pobudzić do działania i dodać energii.
Skrobia występująca w kaszy jęczmiennej wiejskiej pozwala na powolne uwalnianie się energii, dzięki czemu po jej zjedzeniu organizm nie odczuwa potrzeby podjadania między posiłkami.
Jest bardzo ceniona przez osoby aktywne i zdrowo odżywiające się.
Dodatkowo obecność przeciwutleniaczy działa ochronnie na serce i naczynia krwionośne.
Kasza ma bardzo szerokie zastosowanie można ją wykorzystać nie tylko do przygotowania tradycyjnego krupniku, równie dobrze sprawdza się jako składnik sałatek, zapiekanek warzywnych, farszów. Doskonale smakuje z mlekiem, owocami i bakaliami.
Więcej informacji o kaszy jęczmiennej znajdziesz tu KASZE NASZE




